Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
  • Om landslaget
  • Hem /

Svenska Juniorbagarlandslaget 2021-2022

Sveriges bagare & konditorer driver ett framgångsrikt Juniorbagarlandslag. Laget består av de ungdomar upp till 23 år som tagit 1-4:e platserna i tävlingen SM Unga Bagare 2021. Tack till lagets sponsorer: KåKå, Nord Mills, Sveba-Dahlen och Jästbolaget.

Amanda Bäckström

Coach och lagledare för Juniorbagarlandslaget.

 

Victoria Tobisson Lind

Victoria har tävlat i SM Unga Bagare 2021 och vann! Victoria arbetar på konditori Kampanilen i Göteborg. När det kommer till bakning så gillar Victoria mest kavlat, matbröd och skådebröd. Victoria ser fram emot att tävla mer i framtiden, hon tycker det medför utveckling och sen är det väldigt roligt också. 

Målet för framtiden är att driva eget bageri/konditori.

Mattias Jogmark

Mattias jobbar på Lillebrorsbageri i Stockholm. Han har tävlat i SM Unga Bagare 2021 där han knep andra platsen. Mattias har även tävlat i skytte. Hans ambition är att någon gång i framtiden kvala in till tävlingen Årets Bagare och hand favorit moment inom bakning är laminerade degar. Han fokuserar själv just nu på att utvecklas och lära sig så mycket som möjligt. Mattias tips till andra inom yrket som vill tävla är att ha så roligt som möjligt medans du tävlar.

 

Cassandra Persson

Cassandra arbetar till vardags på Mat och chokladstudion i Malmö. Hon har tävlat i skol SM 2018 och kom på 3dje plats och SM unga Bagare 2021, där hon landade på en fjärde plats. När det kommer till bakning så gillar Cassandra en kombination av allt men brinner lite extra för kavlade degar. Cassandra gillar att tävla och att utmana sig själv. Hon hoppas  att kunna öppna någon egen verksamhet i framtiden. Hennes tips till andra som är sugna på att tävla är att hellre träna lite mer och bra att tänka på är att man inte  behöver uppfinna hjulet varje gång.

Michaela Andersten

Michaela jobbar på Tössebageriet i Stockholm och har hunnit med flera tävlingar. Skolmästerskapen 2020, SM unga bagare 2021 (3:e plats) och Mack SM 2021(3:e plats). Michaela gillar att experimentera med nya smaker och utseenden, detta ger utveckling menar hon. Drömmen är att någon gång i framtiden tävla i Årets Konditor och att någon gång driva sin egen verksamhet inom bageri/konditori. Michaelas tips till andra som kanske funderar på sin första tävling är att träna mycket inför och våga be om hjälp!